KONTROLNO TEHTANJE

Merjenje v proizvodnih procesih

Kontrola proizvodnega procesa, Thermo Fisher,

Potrebujete več informacij ?

kontaktirajte nas in z veseljem bomo odgovorili na vaše vprašanje

Tel: +386 (3) 428 55 60

KONTROLA PROIZVODNEGA PROCESA-TEHTANJE

Tehtanje oziroma merjenje v proizvodnih procesih je izjemno pomemben del le teh. V odvisnosti od   vrste izdelka so seveda te metode in z njimi povezane naprave zelo raznolike.

V določenih primerih tako merjenje, štetje kosov ipd izvedemo med transportom polizdelkov, izdelkov od ene proizvodne faze do druge.

Izdelke, kjer se celoten proizvodni proces odvija na linijah, pa lahko preverjamo tudi s t.i.  kontrolnimi tehtnicami. Tipičen primer so razni prehrambeni izdelki, ki so pakirani v neki embalaži in morajo imeti  določeno težo. Tehtnice so vgrajene v proizvodne linije in v kombinacji s izmetnimi napravami izločajo    hibne izdelke (izdelke, ki so pretežki ali prelahki), hkrati pa sistem generira tudi ustrezna poročila o dogajanju na liniji (število hibnih izdelkov  ipd). Naslednji zelo pomemben podatek je ta, da kontrolne tehtnice ne zaustavljajo proizvodnje. Merjenje namreč izvajajo med normalnim delovanjem linije.

 

Sodelovanje s podjetjem THERMO FISHER SCIENTIFIC

V sodelovanju s podjetjem THERMO FISHER SCIENTIFIC vam lahko ponudimo tako visoko zmogljive  kontrolne tehtnice, tako za prehrambeno industrijo, kot tudi  preostale  dejavnosti